Cursusaanbod Tekenatelier Sigrid

Het atelier van Tekenatelier Sigrid  bevindt zich in de creatieve broedplaats De Voetnoot. De Voetnoot is centraal gelegen in Almere-Stad, naast het Stadhuis.  Bij Tekenatelier Sigrid   kunnen volwassenen en kinderen cursussen volgen in tekenen en/of schilderen. 

Daarnaast geef  ik workshops aan kinderen voor diverse scholen en stichtingen.  Voor meer informatie, klik op de gele woorden!

Sigrid

Basiscursus Tekenen

In 15 lessen komen de basisbeginselen van het tekenen naar de realiteit aan de orde zoals o.a. materiaalgebruik, grondvormen, perspectief, tonaliteit en meer. In de lessen wordt er veel aandacht gegeven aan het aanleren van een ‘artistieke manier van kijken’ uitgaande van zowel klassieke tekenmethodes als de theorieën van Betty Edwards (Drawing on the right side of the brain).

De cursus omvat 15 lessen

O donderdagavond                19.30-22.00  uur

Kosten:  € 225,00 / 15 lessen

Atelierlessen

Atelierlessen zijn teken- en schilderlessen voor volwassenen. Binnen deze lessen werkt de cursist deels aan eigen onderwerpen, deels worden thematische lessen aangeboden door de docente. Voorbeelden van thema’s kunnen zijn: model/ portret, kleurtheorie, houtskooltechniek. Ook in deze lessen is veel aandacht voor het waarnemen van onze omgeving.

Atelierlessen :
vrijdagochtend                     9.30-12.00 uur                  Artlab Kruidenwijk !

Kosten: € 15,00 per ochtend. € 180,00 per kwartaal. 

 

Kinderatelier

Drie dagen in de week kunnen kinderen teken en schilderlessen volgen. We  werken afwisselend met diverse materialen en technieken. Ook verdiepen we ons in kunstenaars en hun werk.

dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag

15.30-17.00 uur : 7-12 jaar

Jongerenatelier: donderdag

17.30-19.00 uur : 13- 18 jaar

Kosten € 8,50 per les; 20x €8,50= 170,00 per halfjaar

Workshops voor kinderen

Naschools: Voor de Stichting KleurinCultuur verzorg ik diverse kunstlessen en workshops op locatie.  Op woensdagmiddag  is het heel gezellig in Artlab Muziekwijk.

Ook bieden we kinderen van 8-13 jaar een kennismaking aan met modedesign en hergebruik grondstoffen middels het Fashionlab.  Voor informatie en aanvragen kunt u contact opnemen met info@kleurincultuurcom 

Binnen-schools: Ook bied ik kunstlessen aan voor het Basisonderwijs. Voor informatie en aanvragen kunt u contact met mij opnemen.